MEER WETEN? BEL  06 - 22 11 82 85

NIEUWS

22-11-2017 Woonstede ontwikkelt woningen met STOER Ede
Woonstede ontwikkelt woningen met STOER
Persbericht 20 november 2017: intentieverklaring ondertekend!

Ede, 20 november 2017 – Er komt een nieuw initiatief op het Enkaterrein in Ede: een kleinschalige woonvorm voor Stichting STOER. Jong-volwassenen die zorg nodig hebben, krijgen er een nieuw thuis. Op hetzelfde terrein ontwikkelt Woonstede nog 10 huurappartementen. Stichting STOER en Woonstede ondertekenden voor de nieuwe woonvorm vandaag een intentieovereenkomst.

Stichting STOER is een initiatief van ouders van jongeren met een beperking. Initiatiefneemster Petra van Boetzelaer: “Onze droom komt uit, een thuis voor onze kinderen zoals wij dat voor ogen hebben. Een plek waar zij kunnen wonen als wij er niet meer zijn.” De stichting zocht een locatie voor een kleinschalige woonvorm waar deze kinderen kunnen wonen met directe betrokkenheid van ouders en familie. 

Samenwerking
De Grondbank van het Enka-terrein maakte eerder een principeafspraak met de Stichting over de locatie. Daarna is Woonstede aangehaakt. Op verschillende plekken in Ede biedt de corporatie begeleid zelfstandig wonen voor bijzondere doelgroepen. Directeur Marian Teer: “Dit is voor ons wonen naar je zin. Dat we met elkaar ons best doen om op deze plek jonge mensen een eigen thuis te geven.” Vorig jaar werd in de Uitvindersbuurt al een appartementengebouw in gebruik genomen door Humanitas die daar ondersteuning biedt aan mensen met een lichte verstandelijke beperking. 

Industrieel karakter
Woonstede onderzoekt of het mogelijk is om een woongebouw te maken met in totaal 18 appartementen. STOER huurt daarvan 8 appartementen en enkele ondersteunende ruimten zoals een gezamenlijke keuken en een slaapruimte voor begeleiders. Daarnaast komen in het gebouw 10 appartementen van ca. 80 m2. Woonstede gaat deze woningen verhuren via www.huiswaarts.nu 

Aan de slag
SWAA architecten uit Wageningen werkt het initiatiefvoorstel uit tot een ontwerp dat past bij het industriële karakter van het Enka-terrein. Dit jaar wordt het ontwerp van het plan verder vormgegeven en de haalbaarheid getoetst. Daarna starten de benodigde vergunningprocedures en volgen afrondende gesprekken met de Grondbank. Eind 2018 kan, als alles goed verloopt, de schop in de grond.

http://www.woonstede.nl/default.aspx?pid=8&itemid=4015777&mid=10534