MEER WETEN? BEL  06 - 22 11 82 85

NIEUWS

05-12-2017 Artikel in De Gelderlander 4 December 2017 Ede
Woonvormen Stoer en Mooi leven huis Ede stap dichterbij

EDE - Het Edese ouderinitiatief Stoer, voor een kleinschalige woonvorm voor acht jong-volwassenen met een beperking, is weer een stapje verder. Hiermee ziet initiatiefnemer Petra van Boetzelaer langzaam haar droom uitkomen.  

Door Erika van Gils  04-12-17Vorige week tekende Stoer samen met Woonstede Ede een intentieverklaring voor de kleinschalige woonvorm op het Enkaterrein. Een warm en veilig thuis voor Petra’s zoon Robert en zeven andere kinderen. ,,Een plek waar zij kunnen wonen, ook als wij er niet meer zijn”, zegt Boetzelaer. ,,We gaan nu voor ’t eggie. Dit is ongelooflijk gaaf.”


Knuffel
De woonvorm van de jongeren zal omringd worden door tien huurappartementen. ,,Het voelt als een grote knuffel, omarmd worden door andere appartementen.” In de Stoer-woonvorm komen acht appartementen met een gezamenlijke woonkamer, keuken en een ruimte voor begeleiders. Samen met een architect geven Woonstede en het ouderinitiatief nu de binnenkant vorm.

 

Nog plek
Bij Stoer is nog plek voor drie bewoners. ,,Belangrijk is de klik tussen de kinderen en de ouders”, zegt Boetzelaer. Begin volgend jaar hoort de groep wanneer de schop de grond in gaat.

 

 

Mooi leven huis
Ook bij het soortgelijke initiatief, de stichting Mooi leven huis Ede, zijn er stappen gemaakt. Deze woonvorm, voor mensen met een beperking en intensieve zorgvraag, moet straks plek bieden aan 24 personen. ,,Inmiddels hebben we 26 aanmeldingen binnen”, zegt Harry van de Kraats uit Ede. Vorige maand tekende het initiatief een intentieverklaring met Philadelphia om samen het huis en de zorg te gaan realiseren. ,,Het huis zal in Bennekom komen. Op dit moment zitten we in de afrondende fase met de projectontwikkelaar. Maar dat ziet er gunstig uit.” In het huis komen drie groepen. Iedereen krijgt zijn eigen appartement en iedere groep een gemeenschappelijke ruimte. Doel is in 2019 te openen.

 

Lees hier het hele artikel met foto's