MEER WETEN? BEL  06 - 22 11 82 85

NIEUWS

12-02-2019 Woonstede en STOER werken aan een droom die uitkomt Ede
Woonstede en STOER werken aan een droom die uitkomt
Op de website van Woonstede een artikel over het moment van ondertekening van de huurovereenkomst. Met mooie foto's!

Vrijdag 8 februari werd feestelijk stilgestaan bij de ondertekening van een nieuwe huurovereenkomst. Op het Enkaterrein realiseert Heijmans in opdracht van Woonstede een woongebouw met in totaal 18 wooneenheden. In het gebouw zijn 8 appartementen bestemd voor Stichting STOER die graag een woonvorm wil voor jong volwassenen die zorg nodig hebben.

 

Het nieuwe gebouw komt in het Carré naast de monumentale kleine schoorsteen die blijft staan. Op deze locatie stond het vroegere ketelhuis van de ENKA. De grond wordt door AM Vastgoed overgedragen aan Woonstede. Het gebouw is ontworpen door SW Architecten uit Wageningen en wordt gebouwd door Heijmans Huizen bv. In het gebouw komen naast de appartementen voor STOER nog 6 appartementen en 4 eengezinswoningen die via Huiswaarts.nu worden verhuurd.

 

Droom die uitkomt
Stichting STOER is een initiatief van ouders van jongeren met een beperking. De stichting zocht een locatie voor een kleinschalige woonvorm waar hun kinderen kunnen wonen met directe betrokkenheid van ouders en familie. Initiatiefneemster Petra van Boetzelaer: “Onze droom komt uit, een thuis voor onze kinderen zoals wij dat voor ogen hebben. Een plek waar zij kunnen wonen, ook als wij niet meer voor hen kunnen zorgen.”                                                                                                          


Twee jongeren laten trots zien waar zij gaan wonen

 

Samenwerking
Directeur van Woonstede Marian Teer draagt dit initiatief een warm hart toe en is blij dat Woonstede hen kan helpen hun droom waar te maken: “Juist voor deze jongeren is zelfstandig wonen belangrijk. Ze kunnen meer dan ze misschien zelf durven denken en kunnen dat hier in de praktijk brengen. Hoe mooi is dat! Zeker omdat ze echt hun steentje bij willen dragen aan de buurt.” Op verschillende plekken in Ede biedt woningcorporatie Woonstede huisvesting aan doelgroepen met een zorgvraag.

Ondertekening van de huurovereenkomst

 

Planning
Woonstede hoopt binnenkort de omgevingsvergunning in te dienen waarna Heijmans naar verwachting nog voor de zomervakantie kan starten met de bouw. De bouwtijd is ongeveer een jaar.

 

 

Het artikel van Woonstede staat hier