MEER WETEN? BEL  06 - 22 11 82 85

NIEUWS

12-02-2019 Bouw STOER huis kan van start Ede Ede
Bouw STOER huis kan van start Ede
Artikel in de Gelderlander over de onthulling van de bouwdoeken op de bouwplaats op de Enka, door Robert en Sharon, 8 februari 2019

EDE - De bouw van een kleinschalige woonvorm voor het Edese ouderinitiatief Stoer gaat nog voor de zomervakantie van start. Acht jong volwassenen met een beperking krijgen op de Enka hun eigen appartement. Vrijdag werd de huurovereenkomst met Woonstede getekend en onthulden toekomstige bewoners Robert Smaal (24), de zoon van initiatiefnemer Petra van Boetzelaer, samen met Sharon (25) op de bouwplaats een doek.


"Het was spannend, leuk en exciting”, reageert Van Boetzelaer. Sinds 2014 is Van Boetzelaer samen met een groep ouders bezig hun droom te verwezenlijken. Een warm en veilig thuis voor hun kinderen. "Er valt een last van mijn schouders nu ik weet dat het er ook echt gaat komen. Een plek waar onze kinderen kunnen wonen, ook als wij niet meer voor hen kunnen zorgen.”

 

 

Enkaterrein
Op het Enkaterrein realiseert Heijmans, in opdracht van Woonstede, het woongebouw met in totaal 18 wooneenheden. Het komt te liggen in het Carré naast de monumentale kleine schoorsteen. De acht appartementen van de Stoerbewoners zullen worden omringd door nog eens zes appartementen en vier eengezinswoningen.

 

 

Een plek waar onze kinderen kunnen wonen, ook als wij niet meer voor hen kunnen zorgen.

Petra van Boetzelaer, Initiatiefnemer Stoer
Om de toekomstige bewoners langzaam te laten wennen aan hun nieuwe onderkomen staan er de komende tijd heel wat feestmomentjes op de planning. "De eerste paal, de eerste vloer, de aanleg van elektra”, somt Van Boetzelaer op. Stoer heeft inmiddels zeven bewoners. "We zijn nog bezig met een laatste kandidaat.”

 

 

Zelfstandig
Directeur van Woonstede Marian Teer draagt het initiatief een warm hart toe. "Juist voor deze jongeren is zelfstandig wonen belangrijk. Ze kunnen meer dan ze misschien zelf durven denken en kunnen dat hier in de praktijk brengen. Hoe mooi is dat! Zeker omdat ze echt hun steentje bij willen dragen aan de buurt.”

Woonstede hoopt binnenkort de omgevingsvergunning in te dienen waarna Heijmans naar verwachting nog voor de zomervakantie kan starten met de bouw. De bouwtijd is ongeveer een jaar.

 

Het artikel van De Gelderlander staat hier