MEER WETEN? BEL  06 - 22 11 82 85

NIEUWS

24-06-2019 Woonstede gestart met STOER bouwproject Ede
Woonstede gestart met STOER bouwproject
Op het Enkaterrein is Heijmans Huizen bv. in opdracht van Woonstede gestart met de bouw van 18 wooneenheden.

24 juni 2019

 

Op het Enkaterrein is Heijmans Huizen bv. in opdracht van Woonstede gestart met de bouw van 18 wooneenheden. Er komen 6 appartementen en 4 eengezinswoningen die in september worden verhuurd via www.huiswaarts.nu. Ook komen er 8 wooneenheden voor Stichting STOER, een woonvorm voor jong volwassenen die 24-uurs zorg nodig hebben.

Het nieuwe gebouw komt in het Carré naast de monumentale kleine schoorsteen die blijft staan op het terrein. Het gaat om 6 appartementen van circa 90 m2 die bestaan uit 2 lagen met een dakterras en eigen entree. De 4 eengezinswoningen van circa 90 m2 worden gerealiseerd op de hoeken van het gebouw. De woningen worden duurzaam en aardgasloos gebouwd. Er worden zonnepanelen en een warmte-terugwin-installatie toegepast. Ook worden de woningen aangesloten op het groene warmtenet van Warmtebedrijf Ede.

 

Een STOER bouwproject
Stichting STOER is een initiatief van ouders van jongeren met een beperking. De stichting zocht een locatie voor een kleinschalige woonvorm waar deze kinderen kunnen wonen met directe betrokkenheid van ouders en familie. Initiatiefneemster Petra van Boetzelaer kijkt uit naar de realisatie van dit project: "Na 5 jaar voorbereiding gaat het nu echt van start! We hopen snel ook de achtste en laatste bewoner te vinden, dan is de groep compleet. Met de bewoners zullen we dan regelmatig de bouwplaats gaan bezoeken om de voortgang te zien. Op die manier wordt het voor hen ook concreter dat dit huis er komt en dat ze daar gaan wonen."

 

Planning
Woonstede verwacht in september de 6 appartementen en 4 eengezinswoningen te adverteren via www.huiswaarts.nu. Voor de exacte datum kunnen belangstellenden het beste de website en de Facebookpagina van Woonstede in de gaten houden. De woningen worden naar verwachting voor de bouwvak van 2020 opgeleverd.

 

Lees hier het hele bericht.