MEER WETEN? BEL  06 - 22 11 82 85

NIEUWS

15-02-2019 'Een droom die uitkomt': woningen voor jongeren met een beperking in OP ENKA Landelijk
'Een droom die uitkomt': woningen voor jongeren met een beperking in OP ENKA
Blog op de website van OP ENKA

In Het Carré, de wijk die het dynamische hart van OP ENKA gaat vormen, komt tussen alle hofjes, pleintjes en gezellige straatjes ook een woongebouw te staan waar jongeren met een beperking kunnen gaan wonen. Begin deze maand werd voor deze bijzondere woonvorm getekend.

 

Het gebouw komt te staan op de plek waar vroeger het ketelhuis van de ENKA stond, naast de monumentale kleine schoorsteen. In het woongebouw komen achttien wooneenheden, waarvan er acht bestemd zijn voor de bovengenoemde jongeren. Verder komen er zes appartementen en vier eengezinswoningen in het gebouw. Deze worden verhuurd via woningcorporatie Woonstede.

 

Droom

Voor stichting STOER is dit een droom die uitkomt. Deze stichting is een initiatief van ouders van jong volwassenen die zorg nodig hebben. De leden van STOER waren op zoek naar een kleinschalige woonvorm voor hun kinderen; een plek waar zij kunnen wonen met directe betrokkenheid van ouders en andere familieleden. Deze plek hebben zij nu gevonden in OP ENKA. Initiatiefneemster Petra van Boetzelaer: “Onze droom komt uit: een thuis voor onze kinderen zoals wij dat voor ogen hebben. Een plek waar zij kunnen wonen, ook als wij niet meer voor hen kunnen zorgen.”

 

Steentje bijdragen

Directeur van Woonstede Marian Teer draagt het initiatief van stichting STOER een warm hart toe en is blij dat Woonstede hen kan helpen hun droom waar te maken: “Juist voor deze jongeren is zelfstandig wonen belangrijk. Ze kunnen meer dan ze misschien zelf durven denken en kunnen dat hier in de praktijk brengen. Hoe mooi is dat! Zeker omdat ze echt hun steentje bij willen dragen aan de buurt.”

 

Planning

Het gebouw is ontworpen door SW Architecten uit Wageningen en wordt gebouwd door Heijmans Huizen bv. De verwachting is dat de bouw nog voor de zomervakantie van start gaat; de bouwtijd is ongeveer een jaar. 

 

 

Het hele artikel staat hier