MEER WETEN? BEL  06 - 22 11 82 85

ROBERT

Ik ben Robert en ben geboren in 1994. In 1997 kreeg ik een hersenbloeding en heb ik anderhalf jaar in ziekenhuis en revalidatie gezeten. Daarna ging ik naar speciaal onderwijs in Arnhem en later ook voorgezet Speciaal onderwijs bij het Prisma in Arnhem. Na mijn stage kon ik gaan werken bij De Wissel, een dagbestedingscentrum in Ede. Daar zat ik in de buitendienst en maakte met mijn team de wijk Veldhuizen schoon.

Nu ga ik 1 dag naar de kinderboerderij Proosdij en drie dagen per week naar het ROC A12 waar ik samen met 7 anderen en begeleidsters Jolien en Liesbeth in de klassen mee doe van de leerstroom Zorg en Welzijn. Op die manier komen de leerlingen op school al in contact met ons, mensen met een beperking. Het leukste aan het ROC A12 is dat ze daar ook naar 3FM luisteren en Giel en Domien kennen. Ik ging elk jaar naar Het Glazen Huis van Serious Request en in mijn woonwijk heb ik alle bewoners gevraagd of ik hun statiegeldflessen mocht ophalen daarvoor. Ik heb bijna €200,- in de brievenbus bij het Glazen Huis in Breda (2016) gestopt.

Thuis sta ik graag buiten, het verkeer te regelen. Alleen sinds onze verhuizing van de Rietkampen naar het Enka terrein komt er veel minder verkeer langs. Ik hoop dat er bij mijn nieuwe woonplek wel meer verkeer te regelen valt.